Foto: LETA

Pie pārliecinošas uzvaras Latvijas hokeja virslīgas regulārā čempionāta mačā otrdien tikusi pašreizējā valsts čempionvienība "Rīga"/"Prizma", kas savā laukumā ar 9:2 (6:1, 1:0, 2:1) sagrāva Jūrmalas HASC hokejistus.

Lai gan pēc desmit aizvadītām minūtēm rezultāts vēstīja tikai 2:1 par labu rīdziniekiem, pirmās trešdaļas turpinājumā rīdzinieki guva četrus vārtus un panāca jau 6:1. Atlikušajos divos periodos "Rīga"/"Prizma" droši kontrolēja cīņas gaitu un nodrošināja pārliecinošu uzvaru.

Uzvarētāju rindās trīs vārtus jeb "hat-trick" iemeta Bruno Priede, bet ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Niks Sandis Voiceščuks un Ričards Bernhards. Savukārt jūrmalnieku rindās abus vārtus iemeta Augusts Valdis Vasiļonoks.

Kopvērtējuma līderes "Mogo" rēķinā ir 66 punkti 27 mačos, tai ar 60 punktiem seko "Kurbads" komandai, bet trešo vietu ar 58 punktiem ieņem "Liepājas" vienība.

Tikmēr 42 punktus izcīnījusi čempione "Rīga"/"Prizma", bet par punktu atpaliek "Zemgale"/LLU. Turnīra tabulas beigu daļā "Ogre"/"Sāga 97" komandai 28 spēlēs ir 12 punkti, savukārt Jūrmalas HASC komandai, joprojām ir deviņi punkti, kas dod pēdējo, septīto, vietu.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!