Foto: AP/Scanpix

Pirmās zvaigznes godu Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā sestdien izpelnījies latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš ar sekmīgu sniegumu palīdzēja Sirakjūsas "Crunch" komandai ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) pārspēt Jūtikas "Comets".

Latvijas izlases vārtsargs šajā cīņā atvairīja 38 no 39 pretinieku metieniem, turklāt veica arī rezultatīvu piespēli "Crunch" uzvaras vārtu guvumā.

Zīmīgi, ka dienu iepriekš Gudļevskis aizvadīja ļoti neveiksmīgu maču, kad pret Olbani "Devils" savos vārtos ielaida septiņas ripas.

Šosezon latvietis piedalījies 31 AHL čempionāta spēlē, kuru laikā izcīnījis 18 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,81 ripas un atvairījis 89,9% pretinieku metienu.

Kā zināms, iepriekš šosezon Gudļevskis vietu pamatsastāvā bija zaudējis jaunajam krievam Andrejam Vasiļevskim, tomēr viņš izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas "Lightning", kas iespēju sevi pierādīt tagad devis latvietim.

"Crunch" komanda ar 74 punktiem 56 mačos pakāpusies uz Austrumu konferences kopvērtējuma otro vietu.

Tikmēr Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien pie uzvaras tika Kolorādo "Eagles" komanda, kurā spēlē Latvijas uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, ar 6:2 (1:0, 2:1, 3:1) savā laukumā pieveicot Aļaskas "Aces" vienību. Pavlovs protokolā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Zaudējumu cietus latviešu aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" komanda, kas izbraukumā ar 2:6 (0:1, 1:2, 1:3) piekāpās Repidsitijas "Rush" hokejistiem, tomēr pats Birziņš šoreiz laukumā neizgāja.

ECHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Eagles" komanda ar 73 punktu 57 cīņās atrodama trešajā pozīcijā, vienu vietu zemāk ar 68 punktiem 53 mačos atrodas aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Ontario "Reign" vienība, bet "Oilers" ar 58 punktiem 55 spēlēs atrodama septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!