Foto: AP/Scanpix

Kārtējo zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta cīņā piektdien piedzīvojusi šobrīd bez savainotā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona spēlējošā Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 2:3 (2:0, 0:1, 0:2) piekāpās Otavas "Senators" hokejistiem.

Pirmajā trešdaļā "Sabres" pamanījās izvirzīties vadībā ar 2:0, kad vārtus guva Filips Varounijs un Tailers Eniss, taču nākamo divu periodu laikā "Senators" pretinieku vārtos iemeta trīs bezatbildes ripas, gūstot panākumu.

Jau vēstīts, ka Girgensons pagājušajā nedēļā NHL regulārā čempionāta mačā, bloķējot pretinieka metienu, saņēma triecienu ar ripu pa savas labās kājas potīti, tādējādi gūstot savainojumu, kura dēļ nav spēlējis kopš 24.februāra.

Lai arī iepriekš tika minēts, ka Girgensons nespēlēs vien aptuveni divas nedēļas, tagad "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans vairs nav drošs par šādu scenāriju.

Šosezon latvietis 61 mača laikā guvis 15 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, kas viņam dod trešo vietu "Sabres" rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

"Sabres" pēc 65 aizvadītiem mačiem ar 43 punktiem stabili ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, kā arī ieņem noslēdzošo 16.vietu arī Austrumu konferencē. Arī visas līgas kopvērtējumā tā pašlaik ir pēdējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!