Foto: F64
Zaudējumu Latvijas hokeja čempionāta izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā - piektajā - mačā otrdien piedzīvoja "Rīga/Prizma" vienība, kas ar 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) savā laukumā piekāpās "Zemgale/LLU" komandai, tādejādi noliekot valsts čempionu pilnvaras.

Pateicoties uzvarai, sērijā līdz trim panākumiem ar 3-2 triumfēja "Zemgale/LLU" hokejisti.

Mača rezultātu pirmā perioda 12.minūtē atklāja Valentīns Feoktistovs, kurš panāca 1:0 "Zemgale/LLU" vienības labā. Otrās trešdaļas 17.minūtē rezultātu izlīdzināja rīdzinieku spēlētājs Kārlis Brants.

Trešā perioda piektajā minūtē vadību "Zemgale/LLU" klubam atjaunoja Viktors Jasjonis - šī ripa pēcāk bija uzvaras vērtē. Savukārt pēc desmit minūtēm precīzs bija Māris Miezis, panākot jau divu vārtu pārsvaru zemgaliešu komandai. Lai gan divas minūtes pirms trešās trešdaļas beigām "Rīga"/"Prizma" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr vārti vairs šajā mačā netika gūti, un "Zemgale/LLU" svinēja uzvaru ar 3:1.

"Zemgale/LLU" pusfinālā tiksies ar regulārā čempionāta labāko komandu "Mogo", kas ceturtdaļfinālā nepiedalījās, jo triumfēja regulārajā turnīrā.

Jau vēstīts, ka sestdien pusfinālus sasniedza "Kurbads", kas sērijā ar 3-0 pārspēja "Ogre/Sāga 97", un "Liepāja", kas ar tādu pašu rezultātu pieveica Jūrmalas HASC vienību.

Šīs abas komandas savā starpā spēkosies pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!