Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Rangers" jaunais vārtsargs Anti Rānta šīs Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonas regulārā čempionāta spēlē pret Sanhosē "Sharks" palīdzēja komandai pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, atvairot visus Sanhosē "Sharks" spēlētāju metienus pa saviem vārtiem.

Pirmo reizi šosezon stājoties sava titulētā kolēģa Henrika Lundkvista vietā, Rānta palīdzēja "Rangers" izcīnīt "sauso" uzvaru, atvairot 22 pretinieku metienus, un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni. Viņa kolēģi, laukuma spēlētāji, "Sharks" vārtsargu pārspēja četras reizes un "Rangers" svinēja uzvaru ar 4:0.

Rāntam šī bija ceturtā "sausā" spēle 40 NHL mačos. "Rangers" vienībai viņš pievienojās 27. jūnijā, stājoties Kema Talbota vietā, kurš pārcēlās uz Edmontonas "Oilers".

"Patīkami šādi iesākt sezonu," pēc spēles teica Rānta. "Es zinu, kā pirms manis gāja Talbotam un ka visi mani salīdzinās ar viņu. Tā tas hokeja pasaulē ir, visi gaida, ka tu būsi labāks par iepriekšējo spēlētāju. Es vienkārši mēģināju spēlēt savu spēli un par to nedomāt. Spēle nebija perfekta, taču tīri laba."

"Rangers" līdzjutēji "Madison Square Garden" novērtēja somu vārtsarga sniegumu, skandinot viņa vārdu. "Tas nebija tik skaļi kā Lundkvistam, taču ļoti patīkami," atzina Rānta.

Vārdus "Rangers" labā guva Marks Stāls, Mets Cukarello, Džespers Fasts un Viktors Stālbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!