Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amats jāuztic pašmāju speciālistam Leonīdam Beresņevam, sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Kā zināms, nupat Latvijas U-20 izlase Beresņeva vadībā izcīnīja piecas uzvaras piecās spēlēs pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, garantējot atgriešanos planētas meistarīgāko valstsvienību pulkā.

"Mūsu puiši nospēlēja ļoti labi pret spēcīgām komandām. Atkal esam pierādījuši, ka Latviju var dēvēt par hokeja lielvalsti - lielā izlase, U-18 un U-20 nākamgad spēlēs elites divīzijā," laikrakstam sacīja Lipmans. "Patika pozitīvā atmosfēra komandā, spēlētāji bija labā formā, parādīja raksturu, profesionalitāti. Daži noteikti jau drīz kandidēs uz vietu lielajā izlasē, bet visvairāk izcelšu vārtsargu Matīsu Kivlenieku."

Jau no vasaras vakants ir Latvijas pieaugušo izlases galvenā trenera krēsls, no kura iepriekš tika atbrīvots Aleksandrs Beļavskis, turklāt tieši Berešnevs tiek minēts kā reālākais kandidāts uz šo posteni.

"Ļoti nopietnu vēroju Beresņeva darbu un man patika, esmu par viņu (kā izlases galveno treneri). Jā, pēdējos gados viņš bija mazliet pazudis no hokeja, taču labi pārzina Latvijas situāciju, ir jau divreiz vadījis valstsvienību, labs cilvēks," pauda Lipmans, kurš ar pašu Beresņevu par Latvijas izlases vadīšanu vēl neesot runājis.

Tiesa, uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu joprojām pretendē kanādiešu speciālists Teds Nolans un Artis Ābols, bet šis jautājums tiks skatīts LHF valdes sēdē 6. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!