Monreālas "Canadiens" uzvarējuši šīs Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonas tradicionālajā brīvdabas spēlē "Winter Classic", kurā ar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) sagrāva laukuma saimniekus Bostonas "Bruins".

"Canadiens", kas "Winter Classic" spēlēja pirmo reizi, izcīnīja vienu no iespaidīgākajam uzvarām šīs īpašās spēles vēsturē - iepriekšējās septiņos "ziemas klasikas" mačos uzvarētāju pārsvars nebija lielāks par diviem vārtiem. Pēc šīs uzvaras Monreālas klubs atgriezās līderu pozīcijā NHL Atlantijas okeāna divīzijā.

Par spēles pirmo zvaigzni tika nosaukts "Canadiens" uzbrucējs Brendons Galahers, kurš guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Tā viņam bija pirmā spēle pēc rokas traumas sadziedēšanas. Otrās zvaigznes gods monreāliešu vārtsargam Maikam Kondonam, kurš atvairīja 27 no 28 pretinieku metieniem.

Divus vārtus "Canadiens" labā šai spēlē guva Pols Bairons, pa vieniem - arī Deivids Dešarnē un Makss Pakioretijs. Vienīgos vārtus mājinieku labā guva Mets Beleski trešās trešdaļas sākumā. Viņš arī tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!