Foto: AFP/Scanpix

Bufalo "Sabres" komandas viens no šīs sezonas līderiem Evanders Keins būs spiests izlaist otrdien plānoto Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli, jo pirmdien uzbrucējs aizgulējās un nokavēja Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētās vienības treniņu.

Keins svētdien Toronto apmeklēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēli, mājās atgriezās ļoti vēlu, tāpēc pirmdien nogulēja komandas treniņu, atklāja "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma.

Komandas vadība nolēmusi uzbrucēju sodīt, tāpēc viņš izlaidīs otrdien viesos paredzēto spēli pret Otavas "Senators". Bailsma atzina, ka viņš ir vīlies Keina rīcībā, jo hokejists pieļāvis rupju komandas iekšējās kārtības noteikumu pārkāpumu.

Šosezon Keins 47 spēlēs ir guvis 16 vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles. Viņš ir "Sabres" šīs sezonas ceturtais labākais snaiperis, jo pa 17 vārtiem ir guvuši Raiens O'Reilijs, Džeks Aikels un Sems Reinherts.

Keins nav vienīgais NHL hokejists, kurš šosezon ciešā miega dēļ nokavējis treniņu un pēc tam saņēmis sodu. Līdzīgs disciplīnas pārkāpums bija arī Vašingtonas "Capitals" līderim Aleksandram Ovečkinam, kurš arī pēc tam izlaida vienu spēli.

Kā zināms, svētdien pēc trīs spēļu izlaišanas "Sabres" sastāvā atgriezās Girgensons, kurš pirms tam nevarēja spēlēt traumas dēļ. Latvietis trešdien tika ievietots savainoto spēlētāju sarakstā. Traumu viņš guva pirms nedēļas spēlē pret Bostonas "Bruins", savainojumā iedzīvojoties mača pagarinājumā. Tomēr sestdien uzbrucējs jau piedalījās treniņā, bet dienu vēlāk pēc trīs spēļu pārtraukuma atkal tika pieteikts spēlei.

"Sabres" svētdien mājās ar 4:1 uzvarēja Kolorādo "Avalanche" un vienus vārtus guva Keins. Vēl pirms tam Bufalo komanda ar 6:4 uzvarēja Monreālas "Canadiens", bet Keins guva divus vārtus.

Bufalo komanda ar 57 spēlēs izcīnītiem 52 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā, bet Austrumu konferencē ir 14.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!