Foto: F64
"Prizma" komanda Latvijas hokeja virslīgas regulārā čempionāta mačā otrdien savā laukumā ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) uzvarēja turnīra pastarīti "Rīga99"/"Tukums".

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Sandis Grīnbergs, vienu reizi precīzs bija Vitālijs Hvorostiņins, bet par "Prizma" labāko spēlētāju šajā mačā atzina vārtsargu Kārli Zakrevski.

Mača pirmā perioda vidū Grīnbergs izvirzīja "Prizma" komandu vadībā, taču šis minimāls pārsvars saglabājās līdz pat trešās trešdaļas vidum, kad 2:0 panāca Hvorostiņins.

Nepilnu minūti pēc otro vārtu guvuma "Prizma" izmantoja skaitlisko vairākumu, ko rezultatīvi noslēdza Grīnbergs, sekmējot komandai pārliecinošu uzvaru.

"Liepāja" ir līdere virslīgas kopvērtējumā ar 54 punktiem 24 spēlēs, bet par vienu punktu atpaliek Latvijas čempione "Mogo", kas aizvadījusi par vienu spēli vairāk. Ogres "Kurbads" rēķinā tikmēr ir 50 punkti un trešā pozīcija.

"Zemgale"/LLU ar 48 punktiem ieņem ceturto vietu, par deviņiem punktiem atpaliek "Prizma", kas aizvadījusi 27 mačus.

Sestajā pozīcijā ar 11 punktiem 25 spēlēs ir "Rīga", kuru vada par Latvijas valstsvienības galveno treneri kļuvušais Leonīds Beresņevs, bet "Rīga99"/"Tukums" tikusi pie sešiem punktiem.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tika tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!