Foto: LETA
Pašreizējie Latvijas čempioni un kausa glabātāji "Mogo" trešdien valsts hokeja virslīgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja turnīra līderi "Liepāju".

Abi vārti šī mača pamatlaikā tika gūti trešajā trešdaļā, kad 54.minūtē rezultātu atklāja "Mogo" hokejists Andris Siksnis. Tiesa, liepājniekiem rezultāta izlīdzināšanai bija nepieciešamas tikai 37 sekundes, kad 1:1 panāca Mārtiņš Oskars Freimanis.

Pamatlaikā un pagarinājumā vārti vairs netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā panākumu "Mogo" komandai nodrošināja Vladimirs Mamonovs.

Vēl vienā trešdienas mačā pie pārliecinošākas uzvaras tika "Zemgale"/LLU, kas savu skatītāju priekšā ar 5:1 (2:1, 1:0, 2:0) pārspēja "Rīga" komandu, ko vada Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs.

Uzvarētājiem ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Juris Ziemiņš, Andis Āboliņš un Kristaps Millers.

Latvijas virslīgas līdere ar 55 punktiem 25 spēlēs ir "Liepāja", kamēr tikpat punktu 26 mačos ir "Mogo" kontā, bet trešā ar 51 punktu tagad ir "Zemgale"/LLU. Tikmēr 50 punktus guvis Ogres "Kurbads".

Savukārt pie 39 punktiem tikusi "Prizma", kas aizvadījusi 27 mačus, kamēr "Rīgai" ir 11 punkti, bet "Rīga99"/"Tukums" tikusi pie sešiem punktiem.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tika tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!