Foto: F64
Latvijas komanda "Rīga", kas zaudējusi cerības sasniegt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas spēles, regulārā čempionāta mačā ceturtdien savā laukumā ar 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) pārspēja Čehovas "Ruskije vitjazi" vienību.

Līdz sezonas beigām "Rīgai" atlikuši četri mači, turklāt visi tiks aizvadīti izbraukumā, tādējādi ceturtdien notikusī spēle Latvijas klubam bija pēdējā šosezon savu skatītāju priekšā.

Mača rezultātu otrā perioda vidū atklāja viesu spēlētājs Staņislavs Kandzjuba. Turpmākās 20 minūtes rezultāts uz tablo neizmainījās, bet tad "Rīgas" hokejisti parādīja raksturu un nepilnu 11 minūšu laikā guva trīs vārtus.

Vispirms rezultātu izlīdzināja Roberts Baranovskis, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Frenks Razgals izvirzīja mājiniekus vadībā. Savukārt Oļegs Šišļaņņikovs 15 sekundes pirms finālsvilpes panāca 3:1 "Rīgas" komandas labā.

Janvārī "Rīga" aizvadīja astoņus mačus, izcīnot trīs uzvaras, bet februārī Rīgas "Dinamo" jauniešu komandai bijuši trīs mači, kuros gūtas divas uzvaras.

Vēl otrdien rīdzinieki savu skatītāju priekšā ar 3:2 pārspēja Balašihas MVD komandu.

Nākamo spēli "Rīga" aizvadīs svētdien, kad jau plkst.5 no rīta pēc Latvijas laika tiksies ar Južnosahaļinskas "Sahaļinskije akuli" hokejistiem. Šo sezonu rīdzinieki noslēgs nākamnedēļ, aizvadot vēl trīs spēles izbraukumā.

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 49 punktiem 38 spēlēs joprojām ieņem sesto vietu starp astoņām komandām, taču augstāk tikt vairs nevar un jau zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas mačos. Savukārt "Ruskije vitjazi" ar 41 punktu 36 mačos ir sestie Centra divīzijas kopvērtējumā un joprojām teorētiski turpina cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies katras divīzijas četras spēcīgākās vienības.

"Rīgas" komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!