Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien ar 29 atvairītiem metieniem palīdzēja "Lugano" komandai izcīnīt uzvaru izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūt Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) finālā.

Pusfināla sērijas sestajā mačā "Lugano" savā laukumā ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Ženēvas "Servette", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot panākumu ar 4-2.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 29 no 32 pretinieku metieniem.

"Lugano" mača gaitā bija iedzinējos ar 1:2 un 2:3, taču spēja atspēlēties un izcīnīt uzvaru mača pagarinājuma 14.minūtē, kad soda metienu realizēja Filips Fīrers.

Šveices čempionāta finālā "Lugano" spēlēs pret "Bern" vienību, kuri pusfināla sērijā ar 4-1 uzveica "Davos" komandu.

Tikmēr cīņā par vietas saglabāšanu Šveices augstākajā līgā uzvaru sērijas piektajā spēlē izcīnīja cita latviešu vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers" komanda, kas viesos ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja "Biel" kluba hokejistus.

Latviešu hokejists šajā spēlē palika uz rezervistu soliņa, bet "Tigers" pirmais vārtsargs Damjano Čjačio atvairīja 48 pretinieku metienus.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Tigers" komanda izvirzījusies vadībā ar 3-2.

Šīs pāra neveiksminiece izšķirošajā sērijā par vietu nākamās sezonas NLA turnīrā spēkosies ar otrās līgas spēcīgāko vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!