Latvijas U-18 hokeja izlase cīņā par palikšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā tiksies ar Dānijas vienaudžiem, noskaidrojās pēc pirmdien notikušajām spēlēm.

Ziņojām, ka priekšsacīkšu A grupā Latvijas jaunieši pēdējā mačā bez variantiem ar 0:7 zaudēja Krievijai, tādējādi paliekot pēdējie savā grupā. Savukārt B grupā Dānija savā pēdējā spēlē ar 2:9 piekāpās Čehijai, un arī palika pēdējā.

Latvijas un Dānijas duelis cīņā par palikšanu elitē risināsies līdz divām uzvarām. Abu komandu pirmā spēle paredzēta 21. aprīlī, otrā - 22. aprīlī. Ja būs nepieciešama trešā, izšķirošā spēle, tad tā risināsies 24. aprīlī.

Latvijas hokejisti priekšsacīkstes uzsāka cerīgi, divos mačos piedzīvojot zaudējumus sīvās cīņās. Pirmajā mačā pagarinājumā ar 4:5 nācās atzīt šveiciešu pārākumu, bet tad dramatiskā spēlē pēdējās sekundēs Latvija izlaida uzvaru no rokām un pagarinājumā ar 3:4 zaudēja Zviedrijai. Savukārt svētdien un pirmdien jaunajiem Latvijas hokejistiem divi bezcerīgi zaudējumi - 1:12 spēlē pret ASV un 0:7 pret Krieviju.

Tikmēr dāņi priekšsacīkstēs palika bez punktiem. Pirmajā spēlē dāņi nenosargāja divu vārtu pārsvaru un ar 3:4 zaudēja Slovākijai, tad ar 2:10 atzina Kanādas pārākumu, ar 1:4 piekāpās somiem un pirmdien ar 2:9 zaudēja arī Čehijai.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 hokeja izlase arī cīnījās par vietas saglabāšanu elitē, divas reizes pārspējot Vācijas vienaudžus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!