Foto: Sputnik/Scanpix
Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs "Arēnā Rīga" iesācies ar pārliecinošu Vācijas izlases uzvaru pār Japānas valstsvienību – 5:0 (2:0, 3:0, 0:0).

Spēles ceturtajā minūtē vācieši izspēlēja kombināciju līdz tukšiem vārtiem, un Brūks Meiseks guva pirmos vārtus šajā spēlē. Savukārt otros vārtus Vācija guva vairākumā, kad 18. minūtē spēcīgi un precīzi meta Patriks Hagers.

Otrās trešdaļas ievadā Tobiass Rīders ar precīzu metienu savas komandas pārsvaru palielināja līdz 3:0, bet 25. minūtē vācieši guva vēl vienus vārtus, kad vairākumā vārtu priekšā veiksmīgi nocīnījās Tons Kinhakls. Drīz vien vācieši vēlreiz realizēja vairākumu, 28. minūtē no tuvas distances metot Fēliksam Šicam (5:0). Mača noslēdzošajā periodā vācieši spēlēja mierīgāk, bet japāņi līdz pirmajiem vārtiem tā arī netika.

Ceturtdien olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā tiksies arī Latvijas un Austrijas izlases, bet piektdien Latvija tiksies ar Japānu, bet Vācija spēkosies ar Austriju. Svētdien, noslēdzošajā turnīra dienā, Latvijas pretinieki būs vācieši, bet Austrija tiksies ar Japānu. Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūst turnīra uzvarētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!