Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzvara pār Austriju ceturtdien "Arēnā Rīga" bija valstsvienībai lielākā pēdējo deviņu gadu laikā, liecina Latvijas Hokeja federācijas (LHF) publicētā statistika.

2018. gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvijas hokeja izlase pārsteidza daudzus skeptiķus un ar 8:1 sagrāva Austriju.

Pārbaudes turnīros, pārbaudes spēlēs vai oficiālās sacensībās Latvijas izlase vairāk par septiņiem vārtiem nebija guvusi deviņus gadus. 2007. gada februārī Gomeļā notikušajā Poļesjas kausa izcīņā Latvija ar 9:2 sagrāva Kanādas junioru komandu. Pirms tam 2004. gadā Kijevā notikušajā pārbaudes turnīrā Latvijas izlase ar 11:1 sagrāva Rumāniju, bet 2002. gadā ar 8:0 tika sagrauta Nīderlande.

Pasaules čempionātos, olimpiskajās spēlēs vai olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros Latvijas izlase tik pārliecinoši nebija spēlējusi kopš 2002. gada, kad Soltleiksitijas olimpiādē spēlē par 9. vietu ar 9:2 sagrāva Ukrainu.

Savukārt pasaules čempionātos Latvijas izlase tik pārliecinošas uzvaras nav guvusi kopš 1997. gada, kad nu jau par leģendāru kļuvušā cīņā ar 8:0 pieveica Vāciju.

2018. gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra turpinājumā piektdien Latvija "Arēnā Rīga" tiksies ar Japānu, kas ceturtdien ar 0:5 piekāpās Vācijai. Savukārt turnīra pēdējā dienā 4. septembrī Latvijai jātiekas ar galveno favorīti Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!