Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miks Indrašis, kurš 2018. Gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē atzīmējās ar efektīgiem vārtiem un piespēli, atzīst, ka izlasei izdevies saņemties pēc blāvās pārbaudes spēles pret Dāniju.

Kā ziņojām, Latvijas izlase šajā spēlē izcīnīja iespaidīgu uzvaru, ar 8:1 pārspējot Austrijas valstsvienību, svinot pārliecinošāko panākumu pēdējo gadu laikā.

"Vāji nospēlējām pret dāņiem, bet tā nebija galvenā spēle, tā mums vēl ir priekšā. Treneris mums teica - cīnīties, nepadoties un spēlēt," saka Indrašis. "Šai spēlē jau viss bija kārtībā, kā bijām plānojuši."

Uzbrucējs atzīst, ka vājākais elements komandai šai mačā bijis skaitliskais vairākums - Latvijas izlase realizēja vienu no septiņiem. "Vairākums "kliboja", bet labāk, lai tagad nekā vēlāk," viņš nosaka. "Austrieši spēlēja agresīvi, nāca virsū, bet mums pietrūka precīzu piespēļu. Nav arī bijis laika vairākumu izspelēt treniņos. Rīt no rīta būs ledus treniņš, kurā nedaudz pastrādāsim uz to; cerams, ka uzlabosies."

Pašam Indrašim šī bija rezultatīva spēle - gūti vārti un viena rezultatīva piespēle, un tā ir laba kompensācija par veiksmes trūkumu citās spēlēs. "Pēdējā laikā nekas neiet no rokas, kā gribētos," pasmaida uzbrucējs. "Cenšos, strādāju, bet kaut kā bišķi pietrūkst, taču, kā saka - ar darbu viss būs." Jābiebilst, ka Indrašis bija vienīgais no izlasē esošajiem Rīgas "Dinamo" spēlētājiem, kas šai mačā guva vārtus.

Turnīrā ir atlikušas vēl divas, ne mazāk svarīgas spēles, bet iesākts ar graujošu uzvaru - atlikušajam spēlēm pietiks niknuma? "Domāju, ka jā," saka Miks. "Uz beigām jau palaidāmies nedaudz, vairākumā nevarējām kārtīgi zonā ieiet, bet emociju pietiks un būs labi!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!