Foto: AP/Scanpix
Prestižā Špenglera kausa pusfinālu ceturtdien neizdevās sasniegt latviešu hokeja uzbrucēja Andra Džeriņa pārstāvētajai Čehijas komandai Hradeckrālovas "Mountfield".

Turnīra ceturtdaļfināla mačā "Mountfield" ar 1:5 (0:2, 1:1, 0:2) piekāpās Kanādas izlasei, kas sastādītā no Eiropas klubos spēlējošiem kanādiešiem.

Kanādas valstsvienība šīs spēles laikā izvirzījās vadībā ar 3:0, bet vienīgos vārtus "Mountfield" komandas labā 40. minūtē guva Jarloslavs Bednārs. Beidzamajā periodā kanādieši iemeta vēl divas bezatbildes ripas.

Zīmīgi, ka četrus no pieciem vārtiem Kanāda guva vairākumā.

Džeriņš šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā uzvarēja astoņos no 14 iemetieniem, nopelnīja divas soda minūtes un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Sacensību turpinājumā Kanādas valstsvienība pusfinālā spēkosies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo", kas spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Otrā ceturtdaļfināla mačā ceturtdien mājiniece "Davos" tiksies ar citu KHL komandu Jekaterinburgas "Avtomobilist". Šī pāra uzvarētāja pusfinālā cīnīsies pret latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Šveices vienību "Lugano".

Ziņots, ka "Torriani" grupas noslēgumā "Lugano" tika pie sešiem punktiem divās spēlēs, kamēr "Mountfield" iekrāja trīs, bet "Avtomobilist" palika bešā.

Džeriņš otrdien tika pie rezultatīvas piespēles, bet "Mountfield" ar rezultātu 4:3 pārspēja "Avtomobilist". Savukārt "Lugano" pirmdien pieveica Krievijas klubu ar 4:2, bet Merzļikins atvairīja 21 no 23 metieniem. Savukārt trešdien Čehijas klubs ar 3:4 piekāpās "Lugano" hokejistiem, Džeriņam izceļoties ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Savukārt Merzļikins šajā mačā sākumā palika rezervē, jo Šveices vienības vārtus sargāja Daniels Mancato, taču viņš 52. minūtē guva traumu, tāpēc Latvijas izlases vārtsargs viņu nomainīja, turpinājumā atvairot sešus no sešiem metieniem.

Tikmēr "Cattini" grupā visām trīs komandām bija pa trīs punktiem, jo pirmajā spēlē Minskas "Dinamo" ar 7:4 uzvarēja Kanādas izlasi, bet otrdien kanādieši ar 4:3 pārspēja "Davos" komandu. Taču labāka iemesto un ielaisto vārtu attiecība bija Minskas vienībai, otro vietu ieņēma "Davos", bet trešā palika Kanāda.

Katras apakšgrupas uzvarētāji automātiski kvalificējās pusfinālam.

Špenglera kausa turnīrs ilgs līdz sestdienai.

Pērn Merzļikins un "Lugano" aizkļuva līdz turnīra finālam, kurā ar 3:4 piekāpās Kanādas komandai. Savukārt Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, kurš pārstāv Helsinku "Jokerit" komandu, tika iekļauts sacensību simboliskajā izlasē.

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa norisinās kopš 1923. gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Pirms trim gadiem par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices.

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010. gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA. Gadu vēlāk turnīrā piedalījās arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", turnīru noslēdzot otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!