Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā pēc gadu mijas trešo uzvaru četrās spēlēs otrdien izcīnīja Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kas ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) pārspēja Filadelfijas "Flyers".

"Sabres" decembrī guva tikai piecas uzvaras, bet tagad izcīnījuši jau trīs panākumus četros mačos. Tas ļāvis komandai NHL kopvērtējumā Austrumu konferences Atlantijas divīzijā pakāpties uz priekšpēdējo, septīto vietu, apsteidzot Detroitas "Red Wings". Šajā sezonā "Sabres" 40 spēlēs tikusi pie 41 punkta un tagad to no Austrumu konferences astotās vietas šķir tikai pieci punkti.

Girgensons otrdienas spēlē ar rezultativitāti neizcēlās, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Latviešu uzbrucējs nospēlēja 15 minūtes un 54 sekundes, reizi meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja četros no desmit iemetieniem, bloķēja divus pretinieku metienus, kā arī reizi pielietoja spēka paņēmienu.

"Sabres" pamatus uzvarai ielika otrajā periodā, kad Sems Reinharts, Viljams Karjē un Evanders Keins panāca 3:0. Nepilnas divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām "Flyers" vienus vārtus atguva pēc Breidena Šenna izmantotā skaitliskā vairākuma. Vēlāk Filadelfijas treneri nomainīja arī vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju, cerībā izglābties no zaudējuma, bet četras sekundes pirms spēles beigām Markuss Folinjo ieslidināja ripu tukšos "Flyers" vārtos, pieliekot punktu "Sabres" uzvarai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!