Pasaules U-18 hokeja čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēlē otrdien Slovēnijas izlase ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) pārspēja vienaudžus no Dānijas, izcīnot pirmo uzvaru Rīgā notiekošajā turnīrā.

Slovēnijas izlases labā divus vārtus guva Martins Bohinčs, bet reizi precīzi meta Niks Sirovņiks. Dānijas izlases labā ar rezultatīviem metieniem izcēlās Olivers Kjers un Magnuss Kohs.

Slovēņi šajā mačā pirmos divus vārtus guva vairākumā, bet Bohinčs uzvaru savai komandai nodrošināja pusotru minūti pirms pamatlaika beigām. Arī slovēņu uzvaru nesošais "gols" tika gūts divas sekundes pēc skaitliskā vairākuma izspēles, tāpēc var apgalvot, ka visos trijos Slovēnijas izlases vārtu guvumos svarīgu lomu spēlēja vairākums.

Jau vēstīts, ka otrās spēļu kārtas pirmajā mačā Vācija ar rezultātu 1:0 pārspēja Kazahstānu, bet vakara spēlē Latvija tiksies ar Norvēģijas izlasi.

Vācijas izlases kontā tagad ir divas uzvaras, pa vienai uzvarai izcīnījušas Latvijas, Kazahstānas un Slovēnijas izlases, bet Norvēģija un Dānija vēl lūko gūt pirmo panākumu čempionātā.

Ceļazīmi uz pasaules čempionāta eliti izcīnīs tikai šī turnīra uzvarētāji, bet vājākā izlase pametīs A grupu un nākamgad spēlēs B divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!