Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis nevar sagaidīt atgriešanos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā, kur līdz šim viņam bijusi neliela pieredze.

Kopā ar Bostonas "Celtics" komandu Porziņģis ir nodrošinājis uzvaru NBA regulārajā čempionātā. Līdz tā noslēgumam atlikušas vairs tikai četras spēles, bet pēc tam sāksies izšķirošā kauja par čempiontitulu. "Celtics" ar latvieti kā vienu no līderiem tiek pieskaitīta galvenajām favorītēm.

Porziņģis NBA nonāca 2015. gadā, kad viņu ar ceturto numuru izvēlējās Ņujorkas "Knicks". Tiesa, latvieša pieredze izslēgšanas turnīrā bijusi ierobežota, jo viņš piedalījies tikai 10 spēlēs - 2020. un 2021. gadā kopā ar Dalasas "Mavericks". Savukārt kopā ar "Knicks" un pērn ar pieticīgo Vašingtonas "Wizards" tas nebija iespējams, bet pirms šīs sezonas viņš pievienojās jaudīgajai "Celtics".

"Pirms gada es biju mājās Latvijā un sekoju līdzi "play-off" rezultātiem attālināti vai arī skatījos spēles," pēc kārtējā "Celtics" mača atminas Porziņģis. "Tobrīd domāju pie devis - protams, beigt sezonu agrāk ir jauki, taču nav nekā cita ko darīt. Kas gan var būt labāks kā tagad spēlēt basketbolu? Nekas."

Porziņģis kopā ar "Mavericks", kur latvietim bija ierobežota loma, 10 izslēgšanas turnīra spēlēs vidēji guvis 16,3 punktus un izcīnījis 6,4 atlēkušās bumbas. Šosezon viņam būs iespēja šo statistiku ievērojami uzlabot. Turklāt Latvijas basketbolists dzīvi Bostonā acīmredzami izbauda.

"Domāju, tik jautri kā šobrīd man nekad nav klājies. Šī, iespējams, ir iecienītākā vieta, kur spēlēt basketbolu," pauž Porziņģis, kurš piebilst, ka pats šobrīd jau pakāpeniski pārslēdzas uz "play-off" režīmu, lai tieši izslēgšanas turnīrā būtu optimālā gatavībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!