Foto: LETA

"VEF Rīga" svētdien Rīgā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfināla otrajā spēlē piedzīvoja zaudējumu un neturpinās cīņu par apvienotās līgas čempiontitulu.

"VEF Rīga" mājinieku lomā ar 66:87 (19:15, 16:17, 7:25, 24:30) piekāpās Rīgā bāzētajam Ukrainas klubam Slonožanskas "Prometey" un sērijā līdz divām uzvarām zaudēja ar 0-2.

Otrajā ceturtdaļā rīdzinieki vienubrīd bija iekrājuši pat deviņu punktu pārsvaru, taču puslaika pārtraukumā "vefieši" devās ar +3.

Jau pirms noslēdzošā spēles ceturkšņa "Prometey" basketbolisti bija pārņemuši vadību un iekrājuši 15 punktu pārsvaru, un atlikušajā spēles daļā "VEF Rīga" vairs nespēja samazināt deficītu, pie otrā panākuma tiekot Ukrainas komandai.

"VEF Rīga" rindās Gregorijs Vitingtons izcēlās ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, Šons Paipss pievienoja 19 punktus, bet astoņus punktus iekrāja Māris Gulbis un Arnaldo Toro Barea, kurš arī izcīnīja 11 bumbas zem groziem.

"Prometey" vienībā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Ivans Tkačenko, kamēr pa 13 punktiem guva Ronalds Mārčs, Tajs Odiase un Džans Klavels.

Pirmajā pusfināla cīņā ar 76:66 uzvarēja "Pometey".

"Vefieši" LIBL pamatturnīrā 30 spēlēs iekrāja 24 panākumus un ierindojās trešajā pozīcijā. "Prometey" ar bilanci 26-4 bija vienu vietu augstāk.

"VEF Rīga" apvienotās līgas ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja "Rīgas Zeļļus", bet "Prometey" ar 2-0 apspēlēja "Ogri".

Šosezon pirmajā tikšanās reizē ar 70:66 pārāki bija "Prometey" basketbolisti, kamēr otrajā cīņā pie panākuma ar 83:76 tika "VEF Rīga".

Otrā pusfināla sērijā "Ventspils" viesos ar 65:91 piekāpās pamatturnīra uzvarētājai Tallinas "Kalev"/"Cramo", savā laukumā atspēlējoties ar 85:70 un sērijā līdz divām uzvarām panākot 1-1.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!