Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

Pirmā puslaika pēdējās minūtēs Porziņģis uzbrukuma epizodē pagrieza kāju, bet turpināja maču. Nākamajā uzbrukumā latvietis prasīja nomaiņu un klibodams pameta laukumu.

Kā ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, Porziņģis guvis labās kājas ikra muskuļa savainojumu. Otrdien tiks veikti padziļināti izmeklējumi, taču pirmās pārbaudes liecina, ka viņš varētu būt izvairījies no Ahileja cīpslas traumas.

Piecas minūtes pirms spēles beigām potītes savainojumu guva Džeisons Teitams.

"Celtics" viesos ar rezultātu 102:88 (34:24, 19:12, 28:23, 21:29) uzvarēja Maiami "Heat" komandu. Sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-1 vadībā "Celtics". Bostonas komanda 29. reizi kluba vēsturē kādā no sērijām ir vadībā ar 3-1 un līdz šim visās sērijās vadību ir nosargājusi.

Porziņģis laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 31 sekundē realizēja vienu no trim tālmetieniem un visus četrus soda metienus, bet nerealizēja divus divpunktu metienus. Viņa kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas un viena piezīme.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 38 punktiem bija Deriks Vaits, bet 20 punktus pievienoja Džeisons Teitams. "Heat" komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Bams Adebajo, bet 19 punktus pievienoja Tailers Herro.

"Celtics" sev vietu NBA ceturtdaļfinālā var nodrošināt trešdien, kad sērijas ceturtais mačs notiks Bostonā. Nākamajā kārtā "Celtics" un "Heat" pāra uzvarētājs tiksies ar Orlando "Magic" vai Klīvlendas "Cavaliers". Šajā duelī rezultāts ir 2-2.

Tikmēr NBA izslēgšanas spēļu otro kārtu pirmdien sasniedza pagājušās sezonas čempionvienība Denveras "Nuggets" un Oklahomasitijas "Thunder" vienība.

NBA Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Denveras "Nuggets" pirmdien savā laukumā ar 108:106 (28:24, 22:29, 31:26, 27:27) pieveica Losandželosas "Lakers" komandu, triumfējot sērijā ar 4-1.

Uzvaras grozu mājinieku rindās 3,6 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Džamals Marejs, kurš ar 32 punktiem bija arī mača rezultatīvākais spēlētājs. Vēl uzvarētāju rindās ar 25+20 un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Nikola Jokičs, bet 26 punktus guva Maikls Porters jaunākais.

"Lakers" sastāvā 30 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un deviņas bumbas zem groziem Lebrona Džeimsa kontā, 19 punktus guva Ostins Rīvs, bet 17+15 sakrāja Entonijs Deiviss.

Otrajā kārtā "Nuggets" pretinieki būs Minesotas "Timberwolves", kas konferences ceturtdaļfinālā ar 4-0 pieveica Fīniksas "Suns" basketbolistus.

Tikmēr regulārā čempionāta Rietumu konferences spēcīgākā komanda Oklahomasitijas "Thunder" pirmdien viesos ar 97:89 (21:21, 23:22, 26:28, 27:18) pieveica Ņūorleānas "Pelicans" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-0.

Uzvarētāju rindās pa 24 punktiem katrs guva Šejs Gilžess-Aleksandrs un Džeilens Viljamss, bet pa 14 - Čets Holmgrens un Džošs Gidijs. Mājiniekus no zaudējuma nespēja glābt Kristiana Džeimsa Makoluma 20 punkti un Jona Valančūna 19+13.

Rietumu konferences pusfinālā "Thunder" pretinieki būs Losandželosas "Clippers" vai Dalasas "Mavericks" basketbolisti. Šajā sērijā pašlaik ir neizšķirts 2-2.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!