Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas spēlē zaudēja Ungārijas komandai "Pecs 2010", jo spēlētājas vairākās vienkāršās situācijās pieļāva kļūdas, uzskata Latvijas vienības galvenais treneris Aigars Nerips.

Foto galerija

"Visu laiku, izņemot pašu sākumu, bija līdzīga cīņa, kas parādīja, ka varam spēlēt. Tomēr galvenais zaudējuma iemesls bija vairākās vienkāršās situācijās pieļautas kļūdas. Ļoti uztauc trīs kļūdas no auta, jo izmest autu vienkārši ir jāmāk un to nevajag mācīt treniņos," pēc spēles teica Nerips. "Viegli zaudētie punkti arī noteica mača iznākumu. Savukārt pašās beigās kļūdas jau radīja spēka trūkums, jo ir grūti izturēt šadu pretinieču spiedienu 40 minūtes. Taču nevienai spēlētājai nevar pārmest, ka necīnījās un ka spēle tika atdota "bez variantiem"."

Runājot par Kristīnes Kārkliņas nepiedalīšanos spēlē, tremeris teica, ka saistībā ar viņas problēmām tiks galā komandas iekšienē, bet Anda Eibele iepriekš bija teikusi, ka viņai ir kājas trauma. "Ja spēlē profesionālā klubā, tas ir jādara ar maksimālu atdevi, bet 20% spēlētāju to nedara," uzskata Nerips.

"Latvijas vīriešu komandas parādīja, ka var arī sezonas vidū "patīrīt" sastāvu. Sieviešu komandas iepriekš to nav darījušas, taču mēs to varam un arī darīsim. Ja regulāri atkārtojas elementārās kļudas, tad šim spēlētājām nav ko darīt Eirolīgā," skarbs bija Nerips.

Nerips izteicās, ka vairākas kadešu komandas spēlētājas ir veiksmīgi iekļāvušās treniņos, un kāda no viņam "TTT Rīga" sastāvā varētu parādīties jau nākamajā Eirolīgas spēlē."Novembrī mums bija smags kalendārs, jo daudzas spēles aizvadījām viesos un nebija laika treniņiem," atzina "Pecs 2010" vienības galvenais treneris Zeļko Džokičs. "Uzskatu, ka šī spēle bija izšķirošā, jo tagad mums ir labas cerības tikt turnīra astotdaļfinālā. Mēs vairāk gribējam uzvarēt un labi cīnijāmies par bumbām, jo bieži nenotiek, ka kāda komanda sieviešu basketbolā izcīna 46 atlēkušās bumbas."

Kā ziņots, trešdien aizvadītajā sestās kārtas spēlē "TTT Rīga" basketbolistes savā laukumā zaudēja "Pecs 2010" komandai ar 49:59.

Šis "TTT Rīga" komandai bija piektais zaudējums turnīra sešās spēlēs, un tā A apakšgrupas kopvērtējumā ieņem pēdējo, sesto vietu. Latvijas klubam būs ļoti grūti ieņemt kādu no pirmajām četrām vietām apakšgrupā, lai turpinātu cīņu astotdaļfinālā. Savukārt "Pecs" ar diviem panākumiem sešās spēlēs ieņem piekto vietu grupā.

Nākamajā mačā "TTT Rīga" basketbolistes 9.decembrī izbraukumā spēkosies ar Itālijas čempionvienību Taranto "Cras Basket".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!