Foto: Publicitātes foto
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa atzinusi par maksātnespējīgu vienu no šā brīža Latvijas vadošajiem basketbolistiem Kristapu Valteru.

Ar tiesas lēmumu pasludināta K.Valtera maksātnespēja, sākta viņa bankrota procedūra un par viņa administratori iecelta Margarita Mjadzelica, liecina Maksātnespējas reģistrā šodien veiktais ieraksts.

K.Valtera kreditori savus prasījumus viņa administratorei, sākot ar šodienu, var pieteikt viena mēneša laikā.

Kā iepriekš sacīja sportista tēvs Valdis Valters, maksātnespējas pieteikuma iesniegšana, visticamāk, ir saistīta ar savulaik iegādātajiem īpašumiem un kredītsaistībām, kuras basketbolists vairs nav spējīgs pildīt.

"Tā mūsu valstī ir normāla prakse," uzsvēra V.Valters, piebilstot, ka nekādu citu iemeslu šādai rīcībai nav un nevar būt.

Arī pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, Valtera maksātspējas problēmas varētu būt saistītas ar ieguldījumiem nekustamajos īpašumos.

30 gadus vecais K.Valters pašlaik spēlē Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Malagas "Unicaja". Viņa līgums ir spēkā līdz šīs sezonas beigām, bet pēc tam abām pusēm ir iespēja sadarbību pagarināt vēl uz vienu gadu.

K.Valters pagājušajā vasarā uz "Malaga" komandu pārgāja no citas ACB līgas vienības "Fuenlabrada". Tāpat K.Valters spēlējis Latvijas komandās "Brocēni"/LMT un "Skonto", kā arī Turcijā, Grieķijā, Vācijā, Itālijā un Krievijā.

Latvijas izlases rindās K.Valters piedalījies četros Eiropas čempionāta finālturnīros.

Pēc 2009.gada Eiropas čempionāta Latvijas Basketbola savienība (LBS) komandas iekšējā režīma neievērošanas dēļ pieņēma kardinālus lēmumus diskvalificēt vairākus spēlētājus, bargāko diskvalifikāciju saņemot tieši K.Valteram, kurš izlasē nevar atgriezties trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!