Foto: F64

Latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters sestdien guva 18 punktus Vācijas bundeslīgas basketbola čempionāta spēlē, palīdzot "Artland Dragons" komandai no Kvakenbrikas ar rezultātu 86:82 (35:22, 10:15, 20:22, 21:23) izbraukumā pieveikt Gīzenes "46ers" vienību.

Valters laukumā pavadīja 24 minūtes, kuru laikā pamanījās kļūt par vienības otro rezultatīvāko spēlētāju, realizējot četrus no pieciem izmestajiem tālmetieniem un visus sešus soda metienus, bet viņa vienīgais izpildītais divpunktu metiens lidoja grozam garām.

Vēl Valtera kontā divas atlēkušās bumbas, četras kļūdas un divas personiskās piezīmes, kas deva 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Laikā kamēr Valters atradās laukumā, "Artland Dragons" vienība ielaida par deviņiem punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

"Dragons" komandai šis bija piektais panākums astoņās šīs sezonas Vācijas čempionāta spēlēs, kas kopvērtējumā tai ļauj ieņemt piekto vietu 18 vienību konkurencē.

Kā ziņots, savā iepriekšējā mačā "Artland Dragons" trešdien Eiropas kausa turnīra ietvaros ar 72:82 piekāpās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga".

Valters komandā septembra vidū tika uzaicināts kā traumu guvušā amerikāņu saspēles vadītāja Demonda Maleta aizvietotājs, tāpēc līgums pagaidām noslēgts vien uz diviem mēnešiem, bet ar iespēju to pagarināt. Paredzams gan, ka latvietis "Artland Dragons" komandā nepaliks, iespējams, pārceļoties uz savu bijušo Spānijas vienību "Fuenlabrada".

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Valters spēlēja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Malagas "Unicaja", bet Vācijas čempionātā viņš spēlējis jau laika posmā no 2004. līdz 2006.gadam, kad pārstāvēja Oldenburgas "Ewe Baskets" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!