Foto: AFP/Scanpix
"Latvijas Universitātes" (LU) komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē svētdien ar rezultātu 66:62 (15:15, 14:27, 17:11, 20:9) savā laukumā pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Vēl pēdējā minūtē "Jūrmala"/"Fēnikss" spēja izvirzīties vadībā ar 62:61, tomēr izšķirošajos uzbrukumos sekmīgāki bija LU basketbolisti.
Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 gūtajiem punktiem bija Harijs Rubenis, 16 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Kristaps Dārgais, bet 15 punkti un astoņas bumbas zem groza bija Žaņa Peinera kontā.
Savukārt jūrmalniekiem ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Atis Ozols.

Šī abām komandām bija otrā spēkošanās šosezon. Iepriekšējā savstarpējā cīņā 7.novembrī LU uzvarēja izbraukumā ar 84:76.

Kopvērtējumā pašlaik bez zaudējumiem cīnās vienīgi čempionvienība "VEF Rīga", kas svinējusi panākumus visās piecās līdzšinējās cīņās, bet otro vietu ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem "Ventspils" basketbolisti.
"Valmiera" ar pieciem panākumiem septiņos mačos ieņem trešo vietu, bet ceturtajā pozīcijā ar sešiem panākumiem deviņos mačos izvirzījās "Latvijas Universitātes" (LU) vienība, kurai ar piecām uzvarām deviņās spēlēs seko tieši "Jūrmala"/"Fēnikss". Pa trim uzvarām septiņos mačos ir "Jelgavas" un "Liepāja"/"Triobet" komandām.

"Turība" un "Jēkabpils" ar trim panākumiem deviņās spēlēs dala astoto un devīto vietu, bet "Barons kvartāls" komanda iekrājusi divas uzvaras septiņās cīņās. Latvijas U-18 izlase tikusi pie vienas uzvaras sešos mačos.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!