Foto: DELFI
VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) šīs sezonas čempionvienība, visticamāk, tomēr neiegūs ceļazīmi uz nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīru, atklājis līgas ģenerāldirektors Andrejs Širokovs.

Jau kopš pagājušās sezonas beigām cirkulē informācija, ka šosezon VBL pirmo reizi būs iespēja izcīnīt vietu ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, tomēr Širokovs tagad atzinis, ka tas varētu nenotikt, jo ULEB Eirolīgu neapmierina turnīra izspēles kārtība.

"Šosezon VTB līgā uzvarētājs pirmoreiz tiks noskaidrots izslēgšanas spēlēs, nevis finālčetrinieka sacensībās. Mums nepieciešams saprast, kā formāts strādās," teica Širokovs.

"Notika pārrunas ar ULEB Eirolīgu, lai mūsu turnīra uzvarētāji iegūtu ceļazīmi. Eirolīga gribēja, lai VTB līgas čempioni noskaidrotos finālčetrinieka sacensībās, tāpēc viņos lielu sajūsmu neizraisīja mūsu lēmums ieviest "play-off" sistēmu," pastāstījis VTB līgas ģenerāldirektors. "Tomēr mēs uzskatām, ka noskaidrot uzvarētāju šādi ir taisnīgāk."

Kā ziņots, VTB VBL turnīrā piedalās arī Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kas B apakšgrupas kopvērtējumā ar sešām uzvarām astoņās spēlēs atrodas trešajā vietā.

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!