Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola klubs "Cēsis" līdz sezonas beigām panākusi vienošanos ar amerikāņu uzbrucēju Keišu Hemptoni, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Hemptones debija "Cēsis" formā paredzēta nākamajā nedēļā divās pārbaudes spēlēs pret Krievijas klubu Krasnojarskas "Jeņisej" un Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kad būs nokārtoti visi nepieciešamie dokumenti.

Hemptone iepriekšējās četras sezonas spēlējusi Depola universitātē NCAA čempionātā, kur bija viena no komandas līderēm. 2011./2012. gada sezonu Hemptone nepabeidza smaga savainojuma dēļ, taču neraugoties uz to, 2012. gada WNBA draftā spēlētāju otrajā kārtā izvēlējās Sietlas "Storm" komanda.

2009. gadā Hemptone bija ASV junioru izlases kandidāte, tomēr uz pasaules čempionātu neaizbrauca. 2011. gadā Hemptone ASV studentu izlases sastāvā piedalījās universiādē. Spēlētāja tikusi pie dažādiem studentu basketbola individuāliem apbalvojumiem, nozīmīgākais no kuriem ir iekļaušana 2011. gada "Big East" konferences spēlētāju pirmajā piecniekā. Dalība SK "Cēsis" sastāvā Hemptonei būs pirmā profesionālā basketbola pieredze ārpus ASV.

"Pēc līguma parakstīšanas ar Hemptoni komandas komplektācija otrā līdz ceturtā numura, proti, uzbrūkošās aizsardzes un uzbrucēju, pozīcijās ir pabeigta un trenera rīcībā būs nepieciešamā spēlētāju rotācija," stāstīja kluba prezidents Krišjānis Kļaviņš. "Hemptones spēlētājas talantu ir novērtējuši arī WNBA, par ko liecina spēlētājas nokļūšana draftā pat pēc nopietna savainojuma. Ceram, ka šis talants pilnībā izpaudīsies arī mūsu komandā. Cēsu līdzjutējiem pirmā iespēja novērtēt basketbolistes meistarību būs trešdien pārbaudes spēlē pret Krasnojarskas "Jeņisej" komandu. Tāpat turpinām meklēt pastiprinājumu centra spēlētājas pozīcijā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!