Foto: DELFI

Ar 21 punktu Spānijas augstākās līgas (ACB) basketbola čempionāta spēlē sestdien izcēlās latvietis Kristaps Valters, tomēr viņa pārstāvētā Madrides "Fuenlabrada" vienība pēc ļoti neveiksmīgas ceturtās ceturtdaļas ar 75:81 (18:22, 23:17, 21:13, 13:29) savā laukumā atzina Mursijas klubam UCAM pārākumu.

Valters laukumā pavadīto 26 minūšu un 56 sekunžu laikā realizēja četrus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no septiņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus, kļūstot par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Vēl latvieša kontā bija divas rezultatīvas piespēles, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi un trīs piezīmes savā kontā, kas kopā deva 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Laikā kamēr Valters atradās laukumā "Fuenlabrada" komanda ielaida par 13 punktiem vairāk nekā guva, kas bija sliktākais rādītājs vienībā.

Citā mačā samērā negaidītu uzvaru izcīnīja Riharda Kuksika pārstāvētā "Lagun Aro" vienība, kas ar 76:68 (18:15, 25:24, 13:16, 20:13) pieveica "Valencia Basket" klubu.

Kuksiks, kurš pirms nedēļas pagarināja līgumu ar "Lagun Aro" vēl uz vienu mēnesi, šoreiz nospēlēja vien 46 sekundes, kuru laikā grozam garām raidīja vienīgo izpildīto divpunktu metienu un nopelnīja vienu piezīmi, tiekot pie -2 efektivitātes koeficienta punktiem.

Kā ziņots, vēl otrdien "Valencia Basket" Eiropas kausa ietvaros sacentās ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga", tiekot pie smagas uzvaras savā laukumā ar rezultātu 82:86.

Kopvērtējumā "Fuenlabrada" ar četrām uzvarām 17 spēlēs joprojām ieņem 16.vietu, bet "Lagun Aro" vienība ar trim panākumiem pakāpās uz priekšpēdējo, 17.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!