Foto: DELFI.ee

Latvijas basketbolists Armands Šķēle vienmēr vēlas palīdzēt Latvijas valstsvienībai un cer, ka viņš būs izlases sastāvā septembrī gaidāmajā Eiropas čempionātā, kas notiks Slovēnijā.

Šķēle aizvadītajā vasarā kandidēja uz vietu Latvijas izlasē Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, tomēr treniņnometnes laikā viņš trešo reizi pāris gadu laikā saslima ar meningītu. Latvijas valstsvienība arī bez viņa kvalificējās Eiropas čempionātam, bet tagad basketbolists vēlas palīdzēt izlasei pašā čempionātā.

"Es vēlos spēlēt Eiropas čempionātā," intervijā Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļas preses dienestam teica Šķēle. "Latvijai ir talantīga un jauna komanda, kurai ir maza pieredze. Mums jāspēlē citādāks basketbols, nevis tāds, kādu spēlēja iepriekšējā paaudze. Ar šo sastāvu mēs varam pārsteigt daudzas komandas."


"Mēs varam spēlēt agresīvu aizsardzību, labi skrienam ātrajos uzbrukumos un mums ir daudz labu metēju," viņš turpināja. "Mums tik labi nepadodas pozicionāls basketbols, un Eiropas čempionātā esam ielozēti ar komandām, kurām ir labie garie spēlētāji."

Šķēle uzskata, ka Latvijai par labu varētu nospēlēt arī tas, ka tā nebūt nav grupas favorīte: "Kad jāspēlē pret spēcīgām komandām, tad spēlētāji visu maču koncentrējas kā īsti profesionāļi."

Kā zināms, šajā sezonā Šķēle joprojām pārstāv Igaunijas klubu Tallinas "Kalev/Cramo".

Atgādinām, ka Latvijas valstsvienības pretinieki Eiropas čempionāta B grupā būs Lietuva, Melnkalne, Bosnija un Hercegovina, Maķedonija un Serbija.

Finālturnīrs no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!