Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Par Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta janvāra mēneša labāko spēlētāju nosaukta Latvijas kluba RTU/"Merks" pārstāve Asnāte Fomina, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Saspēles vadītāja janvārī savai komandai palīdzēja uzvarēt visās četrās čempionāta spēlēs, ieskaitot panākumu arī pār vicelīderiem Tallinas "Eclex".

Vidēji katrā no šiem mačiem Fomina laukumā pavadīja 38 minūtes un 30 sekundes, gūstot 12,3 punktus, izdarot 10,2 rezultatīvas piespēles, izcīnot 8,5 atlēkušās bumbas, 3,8 reizes pārķerot bumbu un nopelnot vidējo efektivitātes koeficientu 22,5 punkti.

"Decembrī bija mazāk spēļu, tāpēc varēju daudz trenēties gan individuāli, gan kopā ar komandu un labi sagatavoties sezonas otrajai pusei. Mūsu komandā ir meitenes, no kurām daudz varu mācīties," citēta Fomina.

"Zemāk par trešo vietu Latvijā nevajadzētu nokrist. Augstāk? Cīnīsimies, cik būs mūsu spēkos," komandas mērķus raksturoja basketboliste.

Čempionāta kopvērtējumā RTU/"Merks" ar desmit uzvarām 15 spēlēs pašlaik ieņem piekto vietu.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!