Foto: DELFI

Latvijas basketbola klubs "Valmiera" cīņā par iekļūšanu Baltijas Basketbola līgas (BBL) labāko astoņu komandu pulkā piektdien izbraukumā ar rezultātu 55:61 (21:14, 4:13, 15:24, 15:10) zaudēja Viļņas "Sakalai" basketbolistiem no Lietuvas.

Latvijas klubam iekļūšanai turnīra ceturtdaļfinālā šajā mačā derēja tikai uzvara. Savukārt "Sakalai" izcīnīja savu pirmo un vienīgo uzvaru BBL otrajā posmā jeb "Top16" turnīrā.

Vēl minūti pirms mača beigām "Valmiera" atradās iedzinējos ar tikai divu punktu starpību, tomēr atlikušajā laikā punktus vairs neguva, veicot sešus neprecīzus metienus.

Rezultatīvākais "Valmieras" komandā ar 13 punktiem bija Jānis Kaufmanis, Jānis Bērziņš iekrāja deviņus punktus un desmit atlēkušās bumbas, bet Viktors Iļjins tika pie astoņiem punktiem un 11 bumbām zem groziem.

Savukārt mājinieku labā 21 punktu un 12 atlēkušās bumbas iekrāja Aivars Kiausks.

Kā zināms, otrdien notikušajā saistošajā spēlē "Valmiera" savā laukumā izrāva dramatisku uzvaru ar 74:73 pret Igaunijas vienību TU/"Rock", saglabājot labas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, kas gan nav tikušas uzmantotas.

Iepriekšējo maču "Valmieras" un "Sakalai" vienības aizvadīja 11.janvārī, kad savā laukumā "Valmiera" uzvarēja ar rezultātu 62:57.

"Top16" posma F grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar četrām uzvarām sešos mačos ieņēma TU/"Rock", bet otrajā vietā ierindojās "Šiauliai" komanda no Lietuvas ar tādu pašu bilanci. "Valmiera" spēja izcīnīt trīs panākumus un ieņēma trešo pozīciju, bet "Sakalai" guva tikai vienu uzvaru.

Kopumā BBL otrajā posmā 16 vienības sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs ceturtdaļfinālu, kam sekos pusfināli un fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!