Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pārliecinošu uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē otrdien izcīnīja Latvijas klubs "TTT Rīga", kas ar 95:52 (22:5, 23:11, 26:22, 24:14) pretinieču laukumā pārspēja "TTT Rīga-Juniores" komandu.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Kitija Laksa, 16 punktus iekrāja Rūta Veidere, Guna Lagzdiņa izcēlās ar 11 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet Ditas Rozenbergas kontā desmit punkti un 16 bumbas zem groziem.

Savukārt "TTT Rīga-Juniores" rindās ar 16 punktiem izcēlās Kate Aizsila.
Šis mačs notika divas dienas pēc "TTT Rīga" komandas zaudējuma Latvijas spēcīgāko klubu duelī "Cēsis" komandai.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir 17 uzvaras 17 mačos. Otro vietu ar 14 panākumiem 16 cīņās ieņem Igaunijas spēcīgākā komanda Tallinas "Eclex", bet tai ar 16 uzvarām 19 mačos seko "TTT Rīga".

Ceturtajā vietā ar 12 uzvarām 17 spēlēs atrodas "Liepājas Papīrs", bet tai ar 12 panākumiem 18 spēlēs seko RTU/"Merks" komanda. Astoto vietu ar sešiem panākumiem 17 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores", "Latvijas Universitāte" (LU) ar četrām uzvarām 18 spēlēs atrodas devītajā vietā, bet U-16 izlase ar trim panākumiem 17 cīņās ieņem kopvērtējuma desmito vietu.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!