Foto: DELFI

Zaudējumus VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlēs pirmdien piedzīvoja latviešu spēlētāju Jāņa Blūma un Armanda Šķēles pārstāvētās komandas.

Blūms guva 11 punktus, bet viņa pārstāvētā Lietuvas komanda Viļņas "Lietuvos rytas" ar 79:88 (12:27, 27:16, 21:22, 19:23) savā laukumā piekāpās Krievijas vienībai Maskavas apgabala "Himki".

Latviešu saspēles vadītājs nospēlēja 16 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un visus trīs izmestos soda metienus.

Tāpat Blūms izpildīja divas rezultatīvas piespēles un pieļāva trīs kļūdas, saņemot sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem palīdzēja Pols Deiviss.


Tikmēr Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar 73:77 (26:19, 17:23, 18:14, 12:21) savā laukumā atzina Ukrainas kluba Mariupoles "Azovmaš" pārākumu.

Šķēle laukumā aizvadīja 32 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot vienu no septiņiem divpunktu metieniem, kā arī pa vienam no diviem tālmetieniem un raidījumu no soda distances.

Vēl latvietis izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pieļāva četras kļūdas, pārtvēra trīs pretinieku piespēles un nopelnīja trīs piezīmes, tiekot pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.


Turnīra A apakšgrupas kopvērtējumā pēc 16 no 18 kārtām līderpozīcijā ar 12 uzvarām atrodas "Himki" vienība. "Lietuvos rytas" ar astoņām uzvarām ieņem sesto vietu, bet "Kalev"/"Cramo" ar trim panākumiem atrodas pēdējā, desmitajā, pozīcijā, bet tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī "Azovmaš" vienībai.

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!