Foto: DELFI
Izslēgšanas spēlēs basketbola komanda "Ņižņij Novgorod" rādīs savu labāko sniegumu, pārliecināts ir Krievijas vienības galvenais treneris Dmitrijs Svatkovskis.

Tieši ar "Ņižņij Novgorod" komandu Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" svētdien savā laukumā sacentīsies savā nākamajā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē. Šī būs ļoti svarīga cīņa par vietu kopvērtējumā.

Pēdējā laikā "Ņižņij Novgorod" rāda labu sniegumu un iepriekšējā mačā svētdien savā laukumā spēja pieveikt Krievijas čempionvienību Maskavas CSKA.

"Pēdējās divās spēlēs noskaidrosies mūsu pretinieks "play-off" pirmajā kārtā, bet esmu pārliecināts, ka izslēgšanas spēlēs mūsu kolektīvs parādīs savu raksturu," uzsvēra Svatkovskis.

Tāpat Svatkovskis slavēja savas komandas līdzjutējus, kas Ņižņijnovgorodas vienību turpina atbalstīt pat neveiksmīgākajās spēlēs. "Ceru, ka izslēgšanas spēlēs vēl ieraudzīsim negaidītu rezultātu un uzvarēsim kādu no grandiem."

Turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā pēc 16 kārtām "VEF Rīga" ar desmit uzvarām atrodas ceturtajā vietā, bet "Ņižņij Novgorod" ar deviņiem panākumiem atrodas pozīciju zemāk.

Ja "VEF Rīga" uzvarēs svētdienas mačā, Latvijas klubs garantēs sev vismaz ceturto vietu noslēguma kopvērtējumā, bet zaudējuma gadījumā tam jācenšas neļaut pretiniekiem uzvarēt ar vairāk nekā trīs punktu pārsvaru, jo pirmajā abu komandu mačā tika uzvarēts ar 86:82.

Izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā B apakšgrupas ceturtā spēcīgākā vienība sacentīsies ar A grupas piekto komandu, kas pašlaik ir Kazahstānas vienība "Astana".

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!