Foto: DELFI

Divkārtējā Latvijas čempione "Barons kvartāls" pirmajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 63:49 (27:18, 11:11, 10:9, 15:11) uzvarēja Igaunijas klubu Tartu TU/"Rock".

Latvijas kluba rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Māris Gulbis, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, 14 punktus iekrāja Jēkabs Rozītis, bet 12 punkti amerikāņa Džamara Digsa kontā.

Spēles pašā ievadā neliels pārsvars piederēja viesiem, tomēr no pirmās ceturtdaļas vidus iniciatīvu savās rokās pārņēma "Barons kvartāls". Pirmo ceturtdaļu mājinieki noslēdza ar 14:2 izrāvienu, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 27:18, bet pēc pirmā puslaika "Barons kvartāls" pārsvars saglabājās deviņu punktu izteiksmē - 38:29.

Trešās ceturtdaļas gaitā TU/"Rock" basketbolisti prata pietuvoties līdz piecu punktu atstatumam, tomēr veiksmīgi aizvadītā ceturtdaļas izskaņa ļāva "Barons kvartāls" atjaunot desmit punktu pārsvaru (48:38). Vadībā ar desmit punktiem mājinieki atradās arī sešas minūtes pirms mača beigām, bet līdz spēles beigām spēja vēl mazliet atrauties un noslēgumā svinēja panākumu ar +14.

TU/"Rock" komandā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Timo Eihfuss.

Abu komandu atbildes spēle notiks svētdien, bet finālturnīrā iekļūs vienība, kas uzvarēs summā.

Turnīra pirmajā posmā "Barons kvartāls" uzvarēja piecās no desmit spēlēm, ieņemot trešo vietu savā apakšgrupā, bet "Top16" turnīrā sešās spēlēs cieta tikai vienu zaudējumu, kad piekāpās savas apakšgrupas uzvarētājiem "Ventspils".

Savukārt TU/"Rock" abos posmos savā grupā ieņēma pirmo vietu, iesākumā uzvarot deviņās no desmit cīņām, bet "Top16" turnīrā svinot panākumus četrās no sešām spēlēm.

Tāpat ceturtdien ceturtdaļfināla sēriju uzsāk Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas uzņem Lietuvas komandu Pasvāles "Pieno žvaigzdes".

Kā ziņots, pirmajā ceturtdaļfināla mačā otrdien smagu zaudējumu piedzīvoja latviešu Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvētā Igaunijas vienība Rakveres "Tarvas", kas savā laukumā ar 72:108 kapitulēja Lietuvas vienībai "Prienai". Savukārt trešdien zaudējumu piedzīvoja arī "Ventspils" komanda, kas viesos ar 78:81 piekāpās Lietuvas vienībai "Šiauliai".

Plānots, ka pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!