Foto: DELFI

ULEB Eirolīgas spēlē ceturtdien sāpīgu zaudējumu piedzīvoja Lietuvas basketbola čempioni Kauņas "Žalgiris", kas dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 104:105 piekāpās "Real Madrid".

Vēl 1:11 pirms pamatlaika beigām "Žalgiris" bija vadībā ar 81:74, bet "Real Madrid" ātri samazināja starpību. Desmit sekundes pirms pamatlaika beigām Donalds Makgrats realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem, panākot "Žalgiris" komandai 84:81. "Žalgiris" pārkāpa noteikumus, bet Serhio Rodrigess tad realizēja savu pirmo soda metienu. Pēc otrā nesekmīgā sodiņa atlēkušo bumbu izcīnīja madridietis Nikola Mirotičs, pret kuru arī pārkāpa noteikumus. Viņš iemeta abus sodiņus, bet Marko Popoviča pēdējo sekunžu metiens bija nesekmīgs.

Papildlaikā abas komandas darbojās ļoti rezultatīvi, ik pa laikam vadību pārņemot te "Žalgiris", te "Real Madrid". Pēc centra Roberta Javtoka tālmetiena "Žalgiris" panāca 94:93, taču tad "Real Madrid" ar izrāvienu 8:0 panāca izšķirošo pārsvaru 101:94. "Žalgiris" gan pēdējās sekundēs spēja pietuvoties līdz 104:105, taču "Real Madrid" nosargāja uzvaru.

"Žalgiris" labā 20 punktus guva Tremels Dardens, 16 punktus – Mindaugs Kuzminsks, 14 punktus – Kšištofs Lavrinovičs. "Real Madrid" rindās rezultatīvākais ar 31 punktu bija Mirotičs, bet vēl 21 punktu guva Džejsī Kerols.

"Žalgiris" tā bija sestā neveiksme desmit mačos, un Kauņas klubs tādējādi vēl vairāk sarežģīja sev iekļūšanu Eirolīgas ceturtdaļfinālā. E grupas kopvērtējumā vienība atrodas sestajā vietā, bet "Real Madrid" ar deviņām uzvarām ir grupas līdere.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!