Foto: DELFI

Pārliecinošu uzvaru pirmajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien izcīnīja latvieša Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas ar 71:54 (19:9, 12:12, 25:17, 15:16) savā laukumā pārspēja Lietuvas komandu Pasvāles "Pieno žvaigzdes".

Šķēle laukumā pavadīja 26 minūtes un 12 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā. Viņa kontā desmit gūti punkti, realizējot piecus no desmit divpunktu metieniem, toties kļūdoties gan abos tālmetienos, gan vienīgajā soda metienā.

Vēl latvietis tika pie sešām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm, trim pārtvertām bumbām, trim piezīmēm un divām kļūdām.

Abu komandu atbildes spēle notiks nākamajā otrdienā, bet finālturnīrā iekļūs vienība, kas uzvarēs summā.

Kā ziņots, pirmajā ceturtdaļfināla mačā otrdien smagu zaudējumu piedzīvoja latviešu Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvētā Igaunijas vienība Rakveres "Tarvas", kas savā laukumā ar 72:108 kapitulēja Lietuvas vienībai "Prienai". Savukārt trešdien zaudējumu piedzīvoja arī "Ventspils" komanda, kas viesos ar 78:81 piekāpās Lietuvas vienībai "Šiauliai".

Pie uzvaras trešdien tika cits Latvijas klubs "Barons kvartāls", kas ar 63:49 savā laukumā uzvarēja Igaunijas klubu Tartu TU/"Rock".

Plānots, ka pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!