Foto: F64

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips nosaucis 12 basketbolistes, kuras dodas uz pēdējo pārbaudes turnīru Čehijas pilsētā Karlovivaros, un, iespējams, šādā sastāvā izlase startēs arī Eiropas čempionātā.

Turnīrā Čehijā no trešdienas līdz piektdienai latvietes spēlēs ar Krievijas, Čehijas un Ķīnas izlasēm.

Uz turnīru Čehijā dosies Kristīne Kārkliņa, Anda Eibele, Elīna Babkina, Ieva Krastiņa, Anete Horelika, Zane Jākobsone, Kitija Laksa, Dita Liepkalne, Anete Šteinberga, Liene Jansone, Aija Brumermane un Līga Šurkusa.

Uz Čehiju nebrauks Baiba Eglīte, Kristīne Silarāja, Ieva Kūlīte un Linda Rubene. Visticamāk, šīs basketbolistes Latviju nepārstāvēs Eiropas čempionātā.

"Mēnesi ilgie treniņi un septiņas pārbaudes spēles palīdzējušas izvērtēt spēlētājas. Tiesa, pilnīgi uz visiem jautājumiem atbildes vēl nav saņemtas un patlaban dažām divpadsmitniekā iekļautajām spēlētājām vēl jāpiestrādā, lai treneru sastāvs nemainītu domas," teica valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips. "Tas attiecas gan uz darbību treniņos, gan taktisko disciplīnu laukumā, gan arī gādājot par pozitīvu noskaņojumu uz rezervistu soliņa."

"Paldies visām kandidātēm, kuras piedalījās darbā un palīdzēja komandai sagatavoties. Esmu pārliecināts, ka iegūtā pieredze noderēs turpmāk, gan spēlējot savās komandās, gan nākamreiz pretendējot uz līdzdalību valstsvienībā. Dažas spēlētājas vēl līdz nākamās nedēļas sākumam turpinās treniņus, lai būtu gatavas iesaistīties, ja sastāvā vajadzēs izdarīt izmaiņas," turpināja speciālists. "Čehijas turnīrā visās trijās spēlēs būs plaša sastāva rotācija. Iesaistīsim visas spēlētājas, lai nepārslogotu līderes un iespēlētu arī tālākās rezervistes."

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!