Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Mažeikiai" basketbola komanda, kurai nākamajā sezonā jāspēlē Lietuvas Basketbola līgā (LKL), izteikusies, ka varētu startēt Latvijas Basketbola līgā (LBL).

Pagājušajā sezonā "Mažeikiai" vienība kļuva par Nacionālās Basketbola līgas (NKL) čempionvienību, tomēr tai ir problēmu ar mājas zāles atbilstību LKL prasībām un, neskatoties uz renovācijas plāniem, tā nav atzīta par atbilstošu. Šāds notikumu pavērsiens pat esot izraisījis piketu pie Lietuvas Basketbola federācijas ēkas.

Uzreiz pēc tam Mažeiķu vienības vadība esot sākusi izskatīt variantu par spēlēšanu LBL, vēsta portāls "santarve.lt".

Šādu rīcību Mažeiķu vienība uzskata par labu protestu, jo LKL vadību vaino dubultajos standartos - klubam ar nelielām problēmām infrastruktūrā neļauj spēlēt, bet finansiāli nestabilām vienībām ļauj.

Latvijas Basketbola līgu direktors Ēriks Ozols sarunā ar aģentūru LETA izteicās, ka šāda iespējamība ir ļoti maz ticama.

"Cik saprotu, no Lietuvas puses zvanīts uz Latvijas Basketbola savienību (LBS), pacēlusi kāda no biroja meitenēm un viņai prasīts, vai mēs varam spēlēt LBL, " stāstīja Ozols. "Tomēr ne ar mani, ne, šķiet, arī ar LBS augstāko vadību neviens nav runājis."

Ozols izteicās, ka šādu notikumu pavērsienu neatļauj LBL nolikums un turklāt tas nav atklātais čempionāts. "Šobrīd ar nolikumu jau esam tikuši tik tālu, ka tur īsti neko vairs nevar mainīt."

Lietuvas klubiem jau ir pieredze ar spēlēšanu Latvijā, jo hokeja čempionātā septiņus gadus sacentās Elektrēnu "Enerģija" vienība. Kā izteicies šīs komandas prezidents Petrs Nauseda, no cīnīšanās kaimiņvalstī viņiem ir rūgtas atmiņas.

"Mūsu un "Mažeikiai" situācija ir pilnīgi atšķirīga. Mēs lūdzām mūs pieņemt, un to varējām uztvert kā apžēlošanu," izteicies Nauseda. "Lietuva ir basketbola valsts, nevis Latvija, tāpēc Mažeiķu klubam vajadzētu klāties labāk."

Nauseda atzinis, ka situācija Latvijas čempionātā pasliktinājās ar katru sezonu.

"Mums bija jāmaksā par visu - pat viesu komandas autobusu uz Elektrēniem. No vienas puses to var saprast, jo ceļojumi uz Lietuvu bija tāli, tomēr tas nav normāls tirgus modelis un sporta princips," izteicās Nauseda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!