Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas vērtīgākais spēlētājs amerikānis Ērls Rouldens karjeru turpinās Turcijas čempionāta finālistu Bandirmas "Banvit" komandā, vēsta spāņu izdevums "Gigantes".

Iepriekšējo sezonu Rouldens aizvadīja Latvijas čempionu vienībā "VEF Rīga". LBL finālā viņš palīdzēja sevis pārstāvētajai vienībai sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 triumfēt pār "Ventspils" basketbolistiem un saņēma saņēma balvu kā LBL finālsērijas vērtīgākais spēlētājs.

Tāpat Rouldens tika atzīts arī par iepriekšējās sezonas VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Amerikānis kļuva par regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju un līderi efektivitātes koeficienta rādītājā, kā arī par trešo labāko rezultatīvo piespēļu veicēju.

VTB līgas regulārā turnīra spēlēs Roulends guva vidēji 17,1 punktu, izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu, veica 5,9 rezultatīvas piespēles un pārtvēra vidēji 2,0 bumbas ik mačā, kā arī iekrāja vidēji 20,8 efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt, pieskaitot arī izslēgšanas spēles, Roulends VTB līgā kopumā aizvadīja 23 cīņas, caurmērā gūstot 16,3 punktus, veicot 5,4 rezultatīvas piespēles un izcīnot 5,5 atlēkušās bumbas, kā arī nopelnot 19,5 efektivitātes koeficienta punktus.

Latvijas čempionātā Roulends nospēlēja 21 spēli, kuru laikā vidēji guva 14 punktus, veica 6,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas.

Amerikāņu basketbolists "VEF Rīga" komandai pievienojās pirms iepriekšējās sezonas.

Šobrīd 30 gadus vecais Roulends 2005./2006.gada sezonā jau spēlēja Latvijā, pārstāvot "Barons"/LMT vienību, bet pirms atgriešanās Latvijā aizsargs spēlēja Spānijas klubā Malagas "Unicaja" un bija latvieša Kristapa Valtera komandas biedrs.

Tāpat Roulends, kuram ir arī Bulgārijas pilsonība, savas karjeras laikā pārstāvējis Itālijas un Vācijas spēcīgāko līgu klubus, bet pirms tam spēlējis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā un Austrālijā.

"Banvit" iepriekšējo Turcijas regulārā čempionāta sezonu noslēdza trešajā vietā, 30 spēlēs izcīnot 25 panākumus. Savukārt izslēgšanas spēlēs tā sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpās Stambulas "Galatasaray".

Kā ziņots, "VEF Rīga" iepriekšējā sezonā ne tikai izcīnīja Latvijas čempionu titulu, bet arī iekļuva VTB līgas astoņu labāko komandu pulkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!