Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta B divīzijas trešajā mačā pirmdien pieveica Lielbritānijas izlasi ar 67:51 (14:9, 18:15, 17:11, 18:16), izcīnot pirmo uzvaru turnīrā.

Spēles sākumā ritēja līdzīga cīņa, kurā nedaudz pārākas bija lielbritānietes, izvirzoties vadībā ar 6:2, tomēr turpinājumā latvietēm izdevās atspēlēties un izvirzīties vadībā. Pēdējo reizi Lielbritānijas izlase vadībā atradās otrajā ceturtdaļā, kad rezultāts viņu labā bija 24:22. Taču pēc tam Latvijas izlase atbildēja ar 15 punktu izrāvienu un vadības grožus neatdeva līdz pat spēles beigām, nodrošinot pirmo uzvaru turnīrā.

Rezultatīvākās Latvijas valstsvienības rindās bija Ilze Jākobsone un Kate Krēsliņa, kuras pretinieču grozā sameta pa deviņiem punktiem. Savukārt astoņus punktus iemeta gan Renāte Reine, gan Paula Tomsone. Tikmēr Gunas Lagzdiņas kontā septiņi punkti un 14 atlēkušās bumbas.

Nākamā cīņa tiks aizvadīta otrdien pret Izraēlu.

Kā ziņots, Latvijas izlase čempionātu sāka pagājušajā ceturtdienā, kad ar 59:67 atzina Čehijas pārākumu, bet sestdien ar 65:70 piekāpās Beļģijas vienaudzēm.

Pērn Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā palika vien 15.vietā, tāpēc šovasar tai jācīnās par trim ceļazīmēm uz spēcīgāko komandu grupu. Pirms tam 2005., 2009. un 2010.gadā Latvijas izlase šajā vecuma grupā tika pie Eiropas čempionāta bronzas godalgām.

Šosezon Eiropas U-20 čempionāta B divīzijā cīnās deviņas komandas - Čehija, Beļģija, Lielbritānija, Izraēla, Rumānija, Portugāle, Maķedonija, Bulgārija un Latvija -, kas līdz 14.jūlijam aizvadīs viena apļa turnīru.
Sastāvā iekļautas astoņas basketbolistes, kurām jau ir Eiropas U-20 čempionāta pieredze, bet desmit meitenes šajā vecuma grupā Eiropas čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas basketbolistes aizvadīja 12 pārbaudes spēles, tiekot pie sešām uzvarām.

Sagatavošanās cikla sākumposmā Latvijas U-20 izlase izcīnīja trīs uzvaras pret Ukrainas vienaudzēm, divreiz zaudēja Krievijas U-20 valstsvienībai un divas reizes piekāpās Igaunijas pieaugušo valstsvienībai. Savukārt pēc tam trijās spēlēs divreiz tika pieveikta arī Lietuvas U-20 izlase un divos mačos dalītas uzvaras uz pusēm ar Polijas studentu izlasi.

Zīmīgi, ka Ukrainas, Krievijas un Lietuvas U-20 izlases startē spēcīgākajā A divīzijas turnīrā, bet polietes gatavojās startam pasaules studentu Universiādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!