Foto: F64

Arī otrais Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā 3. un 4.augustā notiks Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa, kur tas savu debiju piedzīvoja pērn, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā būs viens no Eiropas tūres posmiem. Tajā noskaidros valsts čempionus 12 grupās, kā arī izcīnīs trīs ceļazīmes uz augstākā līmeņa sacensībām - Pasaules tūres posmu Prāgā, Eiropas tūres finālposmu Budapeštā un trešo pasaules U-18 čempionātu 3x3 basketbolā.

Pasaules tūre ir piecu prestižu turnīru seriāls, kas risināsies trijos kontinentos. Pirmais posms - 20. un 21.jūlijā Japānā, otrais posms - 10. un 11.augustā Puertoriko, trešais posms - 24. un 25.augustā Čehijā, ceturtais posms - 30. un 31.augustā Šveicē un piektais posms - 14. un 15.septembrī Brazīlijā. Katra posma finālisti iegūs tiesības 4. un 5.oktobrī piedalīties Pasaules tūres finālsacensībās Stambulā.

Katrā posmā var piedalīties tikai 12 komandas. Ceļazīmes uz tiem tiek izcīnītas turnīros, kas risinās dažādās valstīs. Otrā Latvijas čempionāta uzvarētāji "Pro" grupā neatkarīgi no pavalstniecības iegūs apmaksātu ceļazīmi uz Pasaules tūres posmu Prāgā. Par iespēju spēlēt Rīgā interesējušies vairāku valstu pārstāvji, bet līdzdalībai jau reģistrējusies viena komanda no Lietuvas.

Savukārt Eiropas tūre ir astoņu turnīru seriāls, kas risinās Latvijā, Rumānijā, Beļģijā, Nīderlandē, Dānijā, Čehijā, Polijā un Igaunijā. Labākā Latvijas komanda "Pro" grupā iegūs apmaksātu ceļazīmi uz tūres finālposmu, kas 28. un 29.septembrī risināsies Budapeštā.

Pasaules U-18 čempionāts basketbolā 3x3 notiks jau trešo reizi. Šogad tas risināsies Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Otrā Latvijas čempionāta uzvarētāji U-18 grupā iegūs apmaksātu ceļazīmi uz Džakartu.

2011.gadā "Rimini" Latvijas komanda - jelgavnieki Rihards Adiņš, Oskars Liepiņš, Česlavs Mateikovičs un Uvis Strogonovs - pasaules U-18 čempionātā ierindojās devītajā vietā, bet 2012.gadā pirmā Latvijas čempionāta uzvarētāji ventspilnieki Kārlis Lasmanis, Girts Pinete, Elvis Čoders un Artis Blumbergs grupā astoņu komandu konkurencē izcīnīja ceturto vietu.

Reģistrēties dalībai Latvijas čempionātā iespējams mājaslapā "3x3planet.com" līdz 31.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!