Foto: F64

Valsts čempioni "VEF Rīga" nav nokārtojuši finansiālās saistības ar Latvijas Basketbola līgu (LBL) par pagājušo sezonu, tāpēc klubs pagaidām netiek apstiprināts dalībai nākamās sezonas "Aldaris" LBL pirmajā divīzijā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"VEF Rīga" vadība gan sola, ka šis parāds neietekmēs komandas līdzdalību nākamās sezonas LBL čempionātā. "Nav bažu vai draudu, ka šī situācija ir nopietna un ka tā kaut kā apdraud komandas dalību LBL," aģentūrai LETA pauda kluba direktore Spaliņa.

LBS valde apstiprinājusi nākamās sezonas nolikumu un apstiprinājusi septiņu klubu līdzdalība 2013./2014.gada sezonas čempionātā - "Ventspils", "Valmiera", "Jēkabpils", "Latvijas Universitāte", "Jelgava", "Liepājas lauvas" un Biznesa augstskola "Turība".

Pašlaik tiek plānota arī Latvijas U-18 izlases līdzdalība turnīrā, bet piecu komandu apstiprināšana atlikta līdz finansiālo saistību nokārtošanai vai organizatorisko problēmu atrisināšanai.

Bez "VEF Rīga" komandas dalībai turnīrā pagaidām neapstiprina arī "Barons kvartāls" vienību, kurai pēc Hanzas vidusskolas sporta zāles atzīšanas par nepiemērotu spēļu norises vietu jāatrod cita mājas spēļu zāle. Tāpat dalībai turnīrā pagaidām neapstiprina "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, kurai jāpanāk visu pārējo klubu piekrišana arī nākamajā sezonā spēlēt Dubultu sākumskolā "Taurenītis".

Savukārt pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas finālistiem "Saldus" un VEF/LSPA līdz 7.augustam jāsagatavo detalizēta informācija par komandu gatavību spēlēt pirmajā divīzijā un iespējām izpildīt visas nolikuma prasības.

Galīgo LBL pirmās divīzijas dalībnieku sastāvu un izspēles sistēmu paredzēts apstiprināt LBS valdes sēdē 15.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!