Foto: Publicitātes foto
Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" piektdien vienojusies ar basketbola klubu "Valmiera" par Ivara Riharda Žvīgura un Dāvja Geka izīrēšanu uz 2013./2014.gada seoznu, informē rīdzinieku preses dienests.

Abi basketbolisti šajā pašā dienā jau devušies uz Valmieru.

"Dāvis Geks un Ivars Rihards Žvīgurs ir vieni no talantīgākajiem savas paaudzes spēlētājiem, tāpēc ir gandarījums, ka no vairākām iespējām abi šīs vasaras U-18 izlases pamatspēlētāji ir izvēlējušies tieši "BK Valmiera" komandu, kur attīstīt savus talantus un prasmes šajā sezonā," saka "BK Valmiera" direktors Mārtiņš Bērziņš. "Ar "VEF Rīgu" izdevās vienoties par optimālāko sadarbības formu un ceru, ka abi jaunie spēlētāji ne tikai progresēs savā meistarībā, bet arī sniegs nopietnu ieguldījumu komandas rezultātos."

"Valmieras klubs abiem spēlētājiem piedāvā spēļu praksi Latvijas un Baltijas Baskebtola līgu turnīros. Ivars Rihards un Dāvis ir izgājuši visu sagatavošanās ciklu ar "VEF Rīga" komandu, ir taktiski labi apmācīti, spējīgi pielāgoties uzliktai sistēmai. Šobrīd ir posms, kad puišiem nepieciešama laba spēļu prakse atbilstošā līmenī, Valmiera ir ideāls variants. Man kā trenerim ir ļoti liels prieks redzēt spēlētāju progresu un izaugsmi," norāda "VEF Rīga" treneris Nikolajs Mazurs.

Aizsardzības pozīcijas spēlētājs Dāvis Geks (192cm, 81kg; dzimis 1995.gada 7.martā un uzbrucējs Ivars Rihards Žvīgurs (198cm, 90kg; dzimis 1995.gada 17.oktobrī) "VEF Rīga" komandā spēlē kopš 2012.gada. Šovasar Latvijā notikušajā U18 Eiropas čempionātā abi jaunie basketbola talanti Latvijas izlases satāvā izcīnīja ceturto vietu. I.R.Žvīgurs šoruden piedalījās Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") U-18 Zvaigžņu spēlē un tās ietvaros notikušajā bumbas triekšanas grozā no augšas konkursā izcīnīja 1.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!