Foto: AFP/Scanpix

Sagrāvi ULEB Eirolīgas mačā piektdien piedzīvoja Latvijas basketbola izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka un valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas čempionvienība Kijevas "Budiveļņik".

A apakšgrupas ceturtās kārtas mačā Kijevas klubs ar rezultātu 61:80 (8:27, 15:24, 22:17, 16:12) izbraukumā zaudēja Francijas komandai "Nanterre".

Pēc pirmā puslaika viesi atradās iedzinējos ar 28 punktu starpību, bet otrā puslaika laikā spēja deficītu samazināt par deviņiem punktiem

Strēlnieks laukumā pavadīja 18 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un vienīgo soda metiena mēģinājumu. Latvietis kļuva par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Vēl Strēlnieks iekrāja divas pārtvertas bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, trīs kļūdas, vienu piezīmi un divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus, kas deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus. Tas bija trešais labākais rādītājs komandā.

"Budiveļņik" komanda tādējādi četrās turnīra spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru, kas A grupas kopvērtējumā pašlaik atvēl pēdējo, sesto, vietu. Tikmēr "Nanterre" vienība tika pie sava otrā panākuma.

Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā laukumā kopumā devušies jau 17 latviešu basketbolisti. Šosezon viņu rindām pievienojās Strēlnieks un Kaspars Vecvagars.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Milānā nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!