Četru zaudējumu sēriju "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs otrdien pārtrauca "Jelgavas" komanda, kas ar rezultātu 84:75 (23:15, 23:15, 23:28, 15:17) izbraukumā pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" spēlētājus.

Uzvarētājiem ar 26 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Artūrs Bricis, bet ar 17 punktiem un 14 bumbām zem groziem piebalsoja Lauris Mizis.

Savukārt jūrmalnieku labā 21 punktu sameta Ervīns Jonāts, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Līdz ar to "Jelgava" revanšējās par neveiksmi abu komandu iepriekšējā mačā, kad cieta neveiksmi ar 50:62.

Iepriekšējo piecu maču laikā "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistiem bija izdevies tikt pie četrām uzvarām, savukārt jelgavnieki izcīnīja pirmo uzvaru kopš 3.decembra, pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar piecām uzvarām visās piecās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otrā ar desmit uzvarām 11 spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 13 panākumiem 17 mačos seko "Valmiera". "Jēkabpils" ar 12 uzvarām 17 mačos ieņem ceturto vietu, bet piektā ar 11 panākumiem 17 cīņās ir "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 17 mačos ir deviņas uzvaras, astoņi panākumi 18 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet ar septiņiem panākumiem 18 cīņās astotajā vietā seko "Saldus" komanda. Biznesa augstskola "Turība" ar sešām uzvarām 17 spēlēs ieņem devīto vietu, ar sešām uzvarām 18 spēlēs seko "Jelgavas" basketbolisti, bet aiz viņiem ar četrām uzvarām 18 mačos atrodas "Latvijas Universitātes" (LU) komanda.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās deviņās līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!