Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbola klubs "Valmiera" Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā piektdien izbraukumā ar 53:63 (7:12, 19:17, 14:18, 13:16) mazrezultatīvā cīņā piekāpās Edgara Jeromanova pārstāvētajai Zviedrijas komandai Norčēpingas "Dolphins".

Maču labāk iesāka mājinieki no Norčēpingas, kuri cīņas desmitajā minūtē panāca 12:5, bet otrās ceturtdaļas izskaņā starp abām komandām bija tikai vien punkta pārsvars - 27:26 par labu "Dolphins". Savukārt trešajā ceturksnī mājiniekiem izdevās atrauties par deviņiem punktiem (37:28), bet noslēdzošā perioda sākumā tika panākta pat 11 punktu starpība (51:40), kas bija dueļa lūzuma punkts, jo cīņas gaitu valmieriešiem izmainīt vairs neizdevās.

"Valmieras" rindās ar 23 punktiem izcēlās Jānis Kaufmanis, bet desmit punkti Māra Ziediņa kontā.

Savukārt "Dolphins" rindās 18 punktus iemeta amerikāņu aizsargs Kendrikss Brauns. Tikmēr Jeromanovs iemeta desmit punktus, veica četras rezultatīvas piespēles un izcīnīja trīs bumbas zem groziem.

A grupas kopvērtējumā pirmā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Somijas vienība Tamperes "Pyrinto", tai ar sešiem panākumiem deviņos mačos seko "Dolphins", bet "Valmiera" ar četriem panākumiem astoņās spēlēs saglabājusi trešo vietu. Savukārt vēl pozīciju zemāk ar četrām uzvarām astoņās cīņās ir cita Latvijas vienība "Jēkabpils".

Šajā sezonā BBL sacensībās piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!