Foto: Publicitātes attēli
"Liepāja"/"Triobet" spēlētāji sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 70:63 (17:17, 19:10, 16:10, 18:26) pieveica biznesa augstskolu "Turība".

Mačs starp abām vienībām izvērtās līdzvērtīgā cīņā, turklāt "Turība" vēl otrās ceturtdaļas sākumā bija vadībā ar sešu punktu pārsvaru (23:17), taču liepājnieki pēc tam veica praktiski spēles izšķirošo izrāvienu, dažu minūšu laikā panākot 47:28. Pēc tam augstskolas basketbolistiem neizdevās būtiski iztraucēt Kurzemes komandu ceļā uz uzvaru.

Rezultatīvākais "Liepāja"/"Triobet" rindās bija Artis Ate, kurš iemeta 14 punktus, bet par vienu mazāk iemeta Renārs Magone, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

Savukārt "Turības" sastāvā ar 16 punktiem izcēlās Mārtiņš Vīņauds. Šīs komandas sastāvā sestdien debitēja no valsts vicečempioniem izīrētais Kristers Zeidaks, kurš šajā duelī atzīmējās ar sešiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar piecām uzvarām visās piecās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otrā ar 11 uzvarām 12 spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 13 panākumiem 18 mačos seko "Valmiera" un "Jēkabpils". Piektā ar 12 panākumiem 19 cīņās ir "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 17 mačos ir deviņas uzvaras, astoņi panākumi 18 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet ar astoņiem panākumiem 19 cīņās astotajā vietā seko "Saldus" komanda. "Jelgava" ar sešām uzvarām 18 mačos ieņem devīto vietu, bet "Turība" ar tikpat panākumiem 19 cīņās noslēdz labāko desmitnieku. Aiz viņiem ar četrām uzvarām 18 mačos atrodas "Latvijas Universitātes" (LU) komanda.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās deviņās līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!