Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbola valstsvienība nākamajā pirmdienā gaidāmajā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozē būs izlikta ar otro vai trešo numuru, kas ļaus atrasties spēcīgākajā, pirmajā, grozā, ceturtdien apstiprināja Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Zināms, ka ar pirmo numuru būs izlikta Itālija, bet otrais numurs ticis Somijai, tomēr tā, tāpat kā Krievija, Grieķija, Polija, Turcija, Izraēla, kā arī Bosnija un Hercegovina, pretendē uz speciālā ielūguma jeb "wild card" iegūšanu dalībai šī gada Pasaules kausā. Ja Somija būs starp komandām, kas iegūst "wild card", tā Eiropas čempionātam kvalificēsies automātiski un uz otro vietu kvalifikācijas izlozē pakāpsies Latvija.
1.februārī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) valde nosauks četras komandas, kuras saņems īpašos ielūgumus uz šī gada Pasaules kausu, bet izraudzītās Eiropas valstu izlases (tādu var būt ne vairāk par trim) vienlaikus saņems arī "biļetes" uz Eiropas 2015.gada čempionāta finālturnīru.

Pagaidām tiesības 2015.gadā spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā Ukrainā jau ir astoņām komandām - 2013.gada čempionāta pirmo septiņu vietu ieguvējām un pasaules čempionāta dalībniecēm Francijas, Lietuvas, Spānijas, Horvātijas, Slovēnijas, Ukrainas un Serbijas izlasēm, kā arī pērnvasar notikušā pirmā kvalifikācijas turnīra uzvarētājai Igaunijai.
Pārējās komandas tiks sadalītas septiņās apakšgrupās, pa trim vai četrām vienībām katrā, un no šī gada 10. līdz 27.augustam izspēlēs kvalifikācijas ciklu. Kopā 26 vai 29 komandas (kvalifikācijas turnīra dalībnieku skaits, kā arī komandu skaits grupās atkarīgs no tā, cik Eiropas valstīm tiks piešķirti īpašie ielūgumi uz pasaules čempionātu) cīnīsies par 13 līdz 16 ceļazīmēm uz finālturnīru.

Kvalifikācijas izlozes izlikto komandu sarakstā aiz Itālijas, Somijas un Latvijas pirmajā desmitniekā seko Grieķija, Beļģija, Bosnija un Hercegovina, Vācija, Melnkalne, Čehija un Lielbritānija.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izloze pirmdien sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!